Abordarea dezvoltării durabile
În 2011, Petrom a continuat integrarea aspectelor privind dezvoltarea durabilă în strategia de dezvoltare a afacerii. Această secţiune din raportul anual oferă o trecere în revistă a modului în care am avansat în tematicile sociale şi de mediu, precum şi a performanţei noastre în aceste domenii în 2011. O descriere mai detaliată poate fi gasită în raportul de dezvoltare durabilă pe 2011 al Petrom, disponibil pe pagina de internet a companiei, www.petrom.com.
Implementăm practici de dezvoltare durabilă, străduindu-ne să punem în aplicare cele mai bune practici din industrie şi să acţionam în mod responsabil.
Strategiile funcţionale asigură dezvoltarea Petrom către anul 2015 şi dincolo de acesta, într-o manieră echilibrată din punct de vedere economic, social şi al mediului înconjurător:
- Sănătate, siguranţa muncii, securitate şi mediu (HSSE): HSSE reprezintă o parte integrantă şi naturală a activităţilor noastre. Aplicăm cele mai bune practici din industrie, acţionăm responsabil şi ne asumăm răspunderea pentru acţiunile noastre.
- Relaţia cu comunităţile şi afacerile sociale: Ne gestionăm activităţile în mod responsabil, trăim o cultură a integrităţii şi urmărim să obţinem şi să ne menţinem licenţele de operare.
- Resursele umane: în toate activităţile noastre în domeniul resurselor umane, obiectivul nostru este să poziţionăm Petrom ca angajator preferat, la nivel internaţional
În 2011, strategia funcţională HSSE a fost actualizată până în 2016, luând în considerare aşteptările crescânde ale părţilor interesate, lecţiile învăţate din incidentele majore din industria noastră, performanţa noastră actuală şi provocările viitoare.
Pentru 2012, dorim să ne menţinem poziţia de a fi cea mai implicată companie din România pe probleme de comunităţi şi societate în general, prin integrarea în toate acţiunile noastre a valorilor din noua strategie „Resourcefulness” de dezvoltare durabilă a grupului OMV. Desfăşurându-ne activitatea într-o industrie care utilizează intensiv resursele naturale, această strategie descrie modul în care Grupul urmăreşte o dezvoltare profitabilă, într-o manieră durabilă şi responsabilă. Prin gestionarea atentă şi responsabilă a resurselor noastre umane, naturale şi financiare, vizăm generarea de beneficii pentru oameni şi mediul înconjurător, asigurând, în acelaşi timp, succesul pe termen lung al afacerii noastre.
Valorile noastre
Valorile Petrom – Profesionalism, Pionierat şi Parteneriat – stau la baza activităţii noastre şi ne definesc atitudinea profesională, atât la nivel individual, cât şi ca echipă. Aceste valori sunt comunicate în mod continuu către toţi angajaţii companiei, implicându-i în activităţi variate, în care aceştia pot integra valorile Petrom. De exemplu, competiţia anuală Petrom „Ce-i mai bun în noi, petroliştii” a implicat mai mult de 800 de angajaţi în anul 2011, ceea ce demonstrează nivelul ridicat de interes şi capacitatea de a inţelege şi a integra aceste valori.
Dialogul cu părţile interesate
În 2011, Petrom a organizat a treia ediţie a Forumului cu părţile interesate relevante. La acest eveniment, ce şi-a propus să iniţieze o dezbatere privind industria energetică din România şi rolul Petrom ca actor-cheie pe piaţă, au participat reprezentanţi ai autorităţilor, industriei, mediului academic, asociaţiilor profesionale şi experţi din Petrom şi OMV. Un rezultat important al forumului a constat într-un studiu special, menit să evidenţieze rolul actorilor de pe piaţa de energie în asigurarea creşterii economice a României.
Managementul mediului
Gestionăm impactul asupra mediului într-un mod responsabil, de-a lungul întregului nostru lanţ valoric, de la activităţile de explorare şi producţie până la cele de rafinare şi marketing, inclusiv cerinţele ce ţin de calitatea produselor. Modalităţile prin care putem îmbunătăţi managementul energiei şi al resurselor de apă, precum şi pe cel privind deşeurile şi evacuările în mediu reprezintă o prioritate pe agenda noastră. De asemenea, punem un accent deosebit pe continuarea dezvoltării unui portofoliu energetic cu emisii reduse de carbon.
Opţiunile paginii
- Adaugă semn
(0)
- Adaugă notă
(0)